Известие

Collapse
No announcement yet.

Можело значи...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
    а дажа може да загасиш колата докато чистачките са в най горно положение и те си остават там... аз поне така направих и е много удобно защото се огъват даже повече
    Точно така направих и аз
    166 2.4JTD 140PH

Comment

Огъваш или не, ако 'щипките' на чистачките не са каквито трябва, няма сваляне пак...
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

МАлко да вдигна иначе не чак толкова старата тема.
        Смених днес термостата и бях решил и аз като Пинко заедно с термостата да сменя и антифриза въпреки, че си беше абсолютно бистър. Смяната на термостата е пълна ужасия, но стана работата.
        При антифриза обаче се изложих. Източих си го от пробката на радиатора и понеже наистина си беше съвсем бистър, направо без промивка налях в разширителния съд новия и изведнъж шах - събра с триста зора 5 литра при необходими 9.1
        Запалих, работи на място доста време и си дръпна съвсем малко, като сега нивото е точно между минимума и максимума, но останалия стар син антифриз се смеси с новия оранжев и сега в съда имам една странна зеленикава субстанция.
        Основния ми въпрос е как да източа всичките 9 литра антифриз и дали е проблем, че се смесиха син с оранжев?
        Също така смених и трансмисионното масло и там също се получиха неочаквани обрати. При нужно 1.6l тя събра 2l и пита за още, защото сега на щеката показва че е на минимума, а преди да източа старото (което после премерих и също беше над 2 литра) по щеката показваше че е доста над максимума.
        166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщение
          Основния ми въпрос е как да източа всичките 9 литра антифриз и дали е проблем, че се смесиха син с оранжев?
          Не е проблем
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

...Основния ми въпрос е как да източа всичките 9 литра антифриз...
            Откачаш долния маркуч на радиатора - намира се като си с лице към колата, от дясната страна на матора. Разхлабваш скобата с отвертка и дърпаш маркуча.

... дали е проблем, че се смесиха син с оранжев?...
            Има тема за антифриза - виж там. Аз лично не знам дали е проблем, че си смесил син с оранжев, по-скоро е проблем, че си смесил стар и нов и съответно не си постигнал целта да караш с нов антифриз.

Също така смених и трансмисионното масло и там също се получиха неочаквани обрати. При нужно 1.6l тя събра 2l и пита за още, защото сега на щеката показва че е на минимума, а преди да източа старото (което после премерих и също беше над 2 литра) по щеката показваше че е доста над максимума.
            Ами щом старото ти е 2+ литра, значи толкова си събира. Сипвай смело колкото поеме
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Къде се намира щеката за трансмисионното масло? Искам да проверя колко имам в момента, но къде ли е въпросната щека?
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD, 2002

Comment

Грубо ориентировъчно - като отвориш капака от средата към предното стъкло леко в дясно долу - много долу . Може да е зацапана и да не я виждаш.
                Last edited by ACEHOB; d.m.y г., 21:16.
                безплатни обяви
                Моята 166

Comment

Благодаря ти Асенов! Утре на светло ще огледам. Поздрави
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD, 2002

Comment

А тая подгревна свещ за антифриза къде се намира и за какво служи?
                    http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1
                    166 2.4 JTD

Comment

Това нещо е на малкия кръг на водата и май са няколко и в зависимост от температурата колата решава колко и коя такава свещ да включи... така мисля.
                      Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                        ....колата решава колко и коя такава свещ да включи...
                        Умна кола!
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

ами умни са само да не нахитряват съвсем иначе това с подгревните свещи е принципа на Ланча Либра но доколкото знам нашия мотор и онзи са аналогични и да не кажа идентични и затва така се намесих тука
                          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

От снощи чета за тия свещи, има доста изписано по форумите, но продължавам да не ги виждам къде се намират. Не помня вече за Капа или за Либра ставаше дума, но някой каза, че там са непосредствено преди радиатора на парното и довечера пак ще подсмърчам около тая кола.
                            166 2.4 JTD

Comment

има един материал при колегите от ланчабг-ком със снимки, мисля дори, че е актуална тема в момента въпреки че я гледах отдавна и помня че доста трудно се намират щото са закрити от други агрегати. Иначе са забити в тръбите и стърчат от тях ... това мога да кажа по спомени дано да съм помогнал...

п.п. а и май бяха три на брой
                              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

От снощи чета за тия свещи, има доста изписано по форумите, но продължавам да не ги виждам къде се намират...
                                Ама то не е казано, че твоята ги има - все пак Найтролера е с лифт.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X